tandimplantater Helvetic Clinics
Tandlæge Ungarn 12 Revay ut Budapest
tandlæger budapest
Helvetic Clinics tandlæge i Ungarn 12 Revay ut Budapest
tandimplantater ungarn
dental rejser ungarn

PRISER OG INFORMATION OMKRING TANDKRONER

Priser på tandkroner

For at reducere prisen på tandkroner, sender mange tandlæger deres patienters aftryk til Kina eller Indien. De færdige kroner returneres derefter til tandlægerne med bud, hvilket gør det muligt for tandlægerne at tilbyde billigere kroner.
Hos Helvetic Clinics fremstiller vi alle vores tandkroner i proteselaboratoriet lige over vores klinik. Det giver ikke kun en kortere leveringstid og mulighed for at lave ændringer hurtigt, det er også en garanti for kvalitet.

Prisen på kroner afhænger af flere forskellige faktorer:

 • Materialet kronen er lavet af (metalkeramisk, zirconium, E-max)
 • Tandlægens omdømme
 • Proteselaboratoriets omdømme
 • Beliggenheden af laboratoriet, der producerer protesen

Herunder finder du gennemsnitspriser på tandkroner i forskellige europæiske lande:

Frankrig (alt inklusiv)

 • Metalkeramisk tandkrone, pris i Frankrig: Fra 3375 til 4500 DKK
 • Zirconium tandkrone, pris i Frankrig: Fra 5250 til 6750 DKK
 • E-max tandkrone, pris i Frankrig: Fra 6750 til 9750 DKK

Belgien (alt inklusiv)

 • Metalkeramisk tandkrone, pris i Belgien: Fra 3000 til 4125 DKK
 • Zirconium tandkrone, pris i Belgien: Fra 4875 til 6000 DKK
 • E-max tandkrone, pris i Belgien: Fra 6000 til 9000 DKK

Schweiz (alt inklusiv)

 • Metalkeramisk tandkrone, pris i Schweiz: Fra 800 til 1.200 schweizerfranc
 • Zirconium tandkrone, pris i Schweiz: Fra 1.100 til 2.000 schweizerfranc
 • E-max tandkrone, pris i Schweiz: Fra 1.600 til 2.500 schweizerfranc

Ungarn (alt inklusiv)

 • Metalkeramisk tandkrone, pris i Ungarn: Fra 1875 til 3375 DKK
 • Zirconium tandkrone, pris i Ungarn: Fra 3000 til 3750 DKK
 • E-max tandkrone, pris i Ungarn: Fra 3375 til 4125 DKK

Hos Helvetic Clinics er vores priser altid inklusiv alt. Du skal ikke betale ekstra for bedøvelse eller andre mulige meromkostninger. Uanset om den skal fastgøres på et tandimplantat eller en rigtig tand, er prisen på vores tandkroner som følger:

 • 2175 DKK for en metalkeramisk tandkrone
 • 3450 DKK for en zirconium tandkrone
 • 3750 DKK for en E-max tandkrone

Tandkroner

En tandkrone kan være fremstillet af metal, chrom-cobalt eller nikkel-krom porcelæn. De tandkroner der faktisk anvendes i dag, er enten porcelæn fusioneret til metalkapsler eller porcelæn kroner (også kaldet fuld porcelæn). Når det kommer til porcelæn (sidstnævnte kategori) findes der forskellige kvalitetsniveauer.

Hos Helvetic Clinics anvender vi de bedste materialer inden for tandporcelæner, hvilke er zirconium eller E-max kroner.

Metalkeramiske tandkroner

Som navnet antyder, består metalkeramiske kroner af porcelæn fusioneret til metalkapsler, også kendt som PFM (porcelæn fusioneret til metal), en metal base, der er dækket med porcelæn. Metallet er ikke synligt. Den største fordel ved en metalkeramisk krone er prisen – den er billigere end en fuld porcelænskrone. Den anden fordel er kvaliteten. Du vil aldrig løbe ind i problemer med hensyn til levetiden eller holdbarheden af denne type krone. Imidlertid er der dog én ulempe: efter 2-5 år og afhængigt af den enkelte patient, kan tandkødet nogle gange skrumpe. Hvis dette er tilfældet kan basen af den metalkeramiske krone blive synlig. Da kronens base består af metal, kan det forekomme at en lysegrå stribe kommer til syne ved tandkødet, som en uønsket æstetisk effekt.

 

Tandkroner

Zirconium tandkroner

Zirconium kroner i fuld porcelæn

Som navnet antyder indeholder zirconium kroner ikke noget metal. Så, i modsætning til metalkeramiske kroner, vil du ikke se den blottede base, hvis tandkødet trækker sig tilbage. Derfor, i hvert fald fra et kosmetisk synspunkt, har zirconium kronen en klar fordel i forhold til den metalkeramiske krone.Den eneste ulempe er prisen, da den er højere end den metalkeramiske krones pris.

E-max kroner

E-max kronen betragtes som den bedste løsning på markedet i dag. Den eneste ulempe er prisen, der er endnu højere end zirconium kronens. Uanset om det drejer sig om facader, kroner eller broer, har E-max en transparent farve og en holdbarhed, der er uden sidestykke. I realiteten kan ingen anden krone konkurrere med E-max kronen. Det er en 100% porcelænskrone i attraktiv og gennemskinnelig farve, med det højeste niveau af styrke og holdbarhed ved siden af. Kronen er fremstillet af en enkelt blok af porcelæn lithium disilikat, som er et materiale udvalgt for sin overlegne hårdhed, opacitet og stabilitet, og som er et meget populært produkt. E-max kronen anses for at være en vigtig milepæl hvad angår teknologiske fremskridt i moderne tandbehandling, porcelænskronens glas er hårdt og slidstærkt, men på samme tid delikat i sit udseende. På dagens marked er denne type krone anset for at være det bedste valg i forhold til at opnå et sømløst match med de eksisterende tænder. Den transparente farver og realistisk form, gør at de ikke kan skelnes fra ens egne tænder.

Hvorfor vi undgår anvendelsen af Procera?

Vi ved, at Procera er et produkt på markedet, men vi bruger ikke denne type krone. Procera er et varemærke af keramik, der anvendes i industrien og fremhæver hårdheden af kronen i forhold til andre kroner. En videnskabelig undersøgelse foretaget af University of Saskatchewan i Canada sammenligner tre kroner: E-max, metalkeramisk krone, og den 100% keramiske Procera krone. Undersøgelsen har vist, at E-max kroner er stærke og holdbare, og at det er usandsynligt at den vil få revner eller brud i forhold til mange andre typer af kroner. De har også mindre tendens til skår og revner. Undersøgelsens resultater findes her.

Placering af en krone

En krone kan enten placeres på en levende eller en død tand.

Typer af kroner: Når det kommer til at bestemme hvilken type krone man vælger, informerer tandlægen typisk patienten om de forskellige muligheder, og patienten vælger derefter.

Tændernes forberedelse: Hvis roden af tanden er intakt, men den synlige del af tanden ikke længere eksisterer, er det nødvendigt at fjerne den devitaliserede tandrod og bruge et anker med en indlægskerne, der skrues fast til roden. Tandlægen udfører intern og ekstern forberedelse af tandkronen. Intern forberedelse kræver gravning i fyldmaterialet inde i roden, og stiften (indlægskernen) skal være 2/3 af roden, for at sikre fastholdelse.

Hvis der er mere tilbage af tanden end roden, kan det være unødvendigt at fjerne den devitaliserede tand. I dette tilfælde forbereder tandlægen tanden ved at tage et aftryk af tanden selv, og placerer derefter kronen direkte på tanden.

Implantater

En krone kan enten anbringes på et implantat, eller hvis tandroden giver mulighed, direkte på tanden selv. Dog hvis tanden skal trækkes ud, vil tandlægen derefter indsætte et implantat. Nogle gange kan implantatet indsættes umiddelbart efter udtrækningen. I andre tilfælde vil det tage 4 måneder for tandkødet at helbrede, inden der kan indsættes en titaniumskrue. 6 måneder senere vil tandlægen installere en krone.

I tilfælde af at der anvendes et implantat, er det i de fleste tilfælde nødvendigt, at vente seks måneder efter at implantatet er indsat, før der installeres en krone. I denne periode er der typisk et mellemrum mellem tænderne. Hvad angår placering af en krone på en eksisterende tand, er der ofte et tidsforløb i laboratoriet, når aftrykket til kronen tages. Også her vil der være mellemrum mellem tænderne i denne tid.

Er der tale om en kindtand, og hvis det ikke giver patienten ubehag, er det muligt at mellemrummet efterlades midlertidigt. Naturligvis skal patienten ikke forblive tandløs under hele denne proces, hvis den pågældende tand er en fortand. I dette tilfælde laver vi en midlertidig krone, som vil udfylde hullet indtil tiden er inde til at indsætte den endelige krone.

Kronens holdbarhed

En tandkrones levetid varierer stærkt. Den er garanteret i 10 år, men med god tandpleje, og hvis patientens mundhygiejne er upåklagelig, kan den vare i 30-40 år, og sommetider hele livet. Vigtige faktorer der påvirker levetiden af en krone er tandlægens og tandteknikerens kvalifikationer, samt kvaliteten af de anvendte materialer.

Du fortjener det bedste! Helvetic tandklinikker, den bedste tandbehandlinger i udlandet

Hvorfor vælge Helvetic Clinics

Rangerer som nr. 1 i Europa

Certificeringer

PATIENTS FEEDBACK

Helvetic Clinics og Unicef

RING NU