tandimplantater Helvetic Clinics
Tandlæge Ungarn 12 Revay ut Budapest
tandlæger budapest
Helvetic Clinics tandlæge i Ungarn 12 Revay ut Budapest
tandimplantater ungarn
dental rejser ungarn

Seværdigheder Budapest

Tandbehandlingsrejser – Seværdigheder Budapest

Budapest er en af Europas smukkeste byer, takket være sin tusind år gamle historie, kultur og arkitektur, der har overlevet begge verdenskrige.

Budapest – den korte historie

Budapest var oprindelig en keltisk by ved navn Aquincum og blev senere den romerske hovedstad i Pannonia provinsen. Ungarerne ankom sent 8. århundrede. I 1241-1242 hængede en mongolske invasion den eksisterende by. I det 15. århundrede blev byen restaureret og blev den kulturelle centrum af Humanist renæssancen. Osmannerne styret byen i næsten 150 år, hvorefter der begyndte en velstående ny æra i det 18. og 19. århundrede. De to byer, Buda og Pest, som er udviklet uafhængigt på begge sider af floden, blev forenet i 1873.
dental Travel1   dental Travel    dental Travel Hungary1

Interessante steder i Budapest

Gå ikke glip af den ungarske parlamentsbygning. I den neo-gotiske bygning udstilles de berømte kronjuveler. Udover dette kan du vælge blandt byens 223 museer. Det er umuligt at nævne dem alle, men hvis du er kunstinteresseret, foreslår vi Kunstmuseet (på Heltepladsen). Hvis du kan lide historie, bør du besøge Aquincum Museum eller museet på Nagytétény Slot. For arkitektur bør du besøge slotsbakken langs den berømte Donau, som har inspireret mange sangere. Bare i kvarteret omkring slottet er der tre kirker, seks museer og mange andre bygninger, passager og steder, der er værd at besøge. I bydelen Andrássy út findes der også mange fine bygninger og flere museer.

En Donautur gennem Budapest

Donau har ikke mindre end syv øer mellem Buda og Pest. Den største er Csepel, som er næsten 50 km lang og 6 til 8 kilometer bred. Dens nordlige ende er en del af byen. Margareteøen er 2,5 kilometer lang og i gennemsnit mindre end 400 m bred. Både turister og indbyggere værdsætter den som et hvile- og rekreationsområde. Familier tilbringer deres eftermiddage her, unge mennesker kommer gerne for at more sig eller drikke øl om aftenen.

Øen med det komplicerede navn Hajógyári Sziget er en kunstig ø, der er et centrum for vandsport i dagtimerne og barer og natklubber om natten. Den populære Sziget festival byder i følge officielle optællinger hundredvis af kunstnere og mere end 400.000 besøgende velkommen om året. Denne ø udvikler sig stadig, der bygges mange lejligheder og rekreationscentre, herunder flere kasinoer, hoteller og en marina.

dental Travel2

Ungarske Bade

Et besøg i Budapest ville ikke være fuldstændig, uden at have prøvet et af de ungarske termiske bade. Det berømte Király bad er dateret fra 1550 ved begyndelsen af den tyrkiske periode, der fulgte efter den romerske periode. Den tyrkiske arkitektur er bemærkelsesværdig. Den imponerende swimmingpool er bygget under en ti meter bred kuppel. Hvis dit budget tillader det, er det det ideelle sted at tilbringe nogle timer og slappe af sidst på dagen. Flere moderne bade som stammer fra begyndelsen af 1900-tallet, omfatter Gellért komplekset, der også har hotelværelser, samt Szechenyi badene, som omfatter overdækkede swimmingpools og udendørs pools. Der er flere end ti indendørs bassiner, og der er mulighed for en lang række medicinske behandlinger.

Budapest er en by, du ikke bør gå glip af. Mange besøgende har uforglemmelige minder fra byen og vender regelmæssigt tilbage. Det er et fantastisk sted at bo, og du vil føle dig godt tilpas, præcist som om du var hjemme. Gå ikke glip af regionens kulinariske specialiteter, som er meget billigere end i andre europæiske hovedstæder. Navnene på retter vil ikke fortælle dig meget, men forvent appetitvækkende retter med masser af kød og kartofler, der ofte nydes med en ungarsk øl eller lokal spiritus såsom plante-baseret Unicum eller frugt-baseret Pálinka.

Budapest metro kort

metro-map

Welcome to Budapest!

RING NU